Bayerische Landesanstalt für Landwirtschaft Abteilung für Qualitätssicherung und Untersuchungswesen und Institut für Pflanzenschutz

Detail informationen

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Bayerische Landesanstalt für Landwirtschaft Abteilung für Qualitätssicherung und Untersuchungswesen und Institut für Pflanzenschutz

Lange Point 4, 85354 Freising, Germany
D-PL-18807-01-00 | Issue date: 12.03.2021

Kurzschreibung des Geltungsbereichs

Diese Akkreditierung gilt für die Standorte Abteilung für Qualitätssicherung und Untersuchungswesen und Institut für Pflanzenschutz Lange Point 4, 85354 Freising Abteilung für Qualitätssicherung und Untersuchungswesen Prof.-Zorn-Straße 20c, 85586 Poing/Grub Lehr-, Versuchs- und Fachzentrum für Milchanalytik Steingruberstraße 10, 91746 Weidenbach/Triesdorf physikalische, physikalisch-chemische und chemische Untersuchungen von Dünge- und Futtermitteln; physikalische, chemische und biologische Untersuchungen der Rohstoffqualität und Bioenergie von pflanzlichen Produkten; sensorische, molekularbiologische, mikrobiologische, serologische und immunologische Untersuchungen von biologischen Materialien; physikalische, physikalisch-chemische, chemische und mikrobiologische Untersuchungen von Milch und Milchprodukten; ausgewählte chemische und mikrobiologische Untersuchungen gemäß Trinkwasserverordnung, Probenahme von Trinkwasser

Short description of the scope (machine translation)

this accreditation applies for the locations Abteilung für Qualitätssicherung und Untersuchungswesen und Institut für Pflanzenschutz Lange Point 4, 85354 Freising Abteilung für Qualitätssicherung und Untersuchungswesen Prof.-Zorn-Straße 20c, 85586 Poing/Grub Lehr-, Versuchs- und Fachzentrum für Milchanalytik Steingruberstraße 10, 91746 Weidenbach/Triesdorf physical, physical-chemical and chemical analysis of manure- and feedings; physical, chemical and biological analysis of the raw material quality and bioenergy of vegetable products; sensoric, molecular biological, microbiological, serological and immunological analysis of biological materials; physical, physical-chemical, chemical and microbiological analysis of milk and dairy products; selected chemical and microbiological analysis according to decree about drinking water, sampling of drinking water
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Note on the certificate status

In addition to the currently valid accreditations, the database of accredited bodies also contains information on withdrawn and suspended accreditation certificates. The status of an accreditation is displayed in the search results. The filter “certificate status” enables a limitation of the search results.

  • Active: These accreditations are valid without restrictions.
  • Suspended: These accreditations are temporarily restricted, either in full (“fully suspended”) or for part of the scope of the accreditation (“partially suspended”).
  • Withdrawn: These accreditations have been withdrawn for the entire scope in the past six months.

Suspension or withdrawal of accreditation occurs, among other things, when an accredited conformity assessment body no longer fulfils the relevant conditions for accreditation, does not comply with the requirements placed on it, does not follow the accreditation rules or has voluntarily requested suspension or withdrawal.

The requirement to make the status of an accreditation publicly available results from the standard ISO/IEC 17011, which DAkkS is obliged to comply with.

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